Over lijstjes, pannenkoeken en een geheim plan

Over lijstjes, pannenkoeken en een geheim plan l 2008

De Eenhoorn, Wielsbeke

Omslag en illustraties: Kaatje Vermeire

ISBN 978-90-5838-482-9‘Misschien moet ik op school een keer een spreekbeurt geven over pleegvaders en pleegmoeders. Dan kan ik vertellen wat een hoop last je daarmee hebt. En ik kan het weten, want ik heb er al een heleboel versleten. (...) Trage eters doen ze niet zo gauw weg. Domme en ongehoorzame kinderen wel. Net als een hond. Die neem je ook in huis en die doe je ook weg als het niet lukt. En met mij lukt het nooit. Daar heb ik zo mijn plannetjes voor.'


Raf en zijn zusje verhuizen van pleeggezin naar pleeggezin.

Raf hoopt dat ze uiteindelijk terug bij hun moeder mogen gaan wonen. Hij heeft alvast een geheim plan bedacht om dat te bereiken.Rita Ghesquiere schreef in Lees-Wijzer over dit boek: 'Het verhaal van Raf laat op een pijnlijke wijze zien wat er mis kan gaan in het leven van kinderen die een veilig nest moeten missen. De problematiek wordt op een open en authentieke manier aangebracht. De jonge lezers kunnen zich inleven in het verhaal van Raf (...)


Er is een uitvoerige educatieve map aangelegd om met het boek aan de slag te gaan in klas- of groepsverband. Je kan deze map aanvragen door te klikken op de link.


thema: pleegzorg - veiligheid - opgroeien - gezin


Vanaf 10 jaar.


www.pleegoudersupport.nl

www.pleegzorgvlaanderen.be


Het boek is verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandel.