maskers

Maskers l 2000

Clavis, Hasselt

Omslag en illustraties: Paul Verrept

ISBN 90-6822-724-6Er kraakt iets in Jessica's nek. De mist van de hele wereld kruipt in haar hoofd en in haar buik. Ze holt de nacht in, weg van moeders woorden. Voor ze het goed en wel beseft, doolt ze rond in die vreemde stad van water, mist en maskers. Maar wie is die ene vrouw die geen masker draagt? En waarom zeult ze een lege vogelkooi en een doorschijnend koffertje met zich mee?

Als de straatvegers 's ochtends het carnaval en de mist wegvegen van het grote plein, trekt ook de mist op in Jessica's hoofd.


Een verhaal over wat je voelt als je ouders gaan scheiden.


De pers: 'Het boek vergt denk- en puzzelwerk, maar daarvoor wordt de lezer ruimschoots met een mooi verhaal beloond (...)  Maskers maakt benieuwd naar de volgende stappen op het schrijverspad van Leen van den Berg; het ziet er alvast veelbelovend uit. Het boek is ge├»llustreerd met mooie etsen van Paul Verrept. Vanaf 12 jaar. (Jet Marchau, Leesidee, 30.03.2000, Cop. Text Vlabin vzw)


Er is een uitvoerige educatieve map om met het boek aan de slag te gaan in klas- of groepsverband. Je kan deze map aanvragen door te klikken op de link.


thema:  echtscheiding - coming of age - Veneti├ź - overlijden van broer of zus.


Vanaf 12 jaar.


Het boek is momenteel niet meer verkrijgbaar.


www.paulverrept.be