Braziliaanse prijs voor 'de Vraag van Olifant'

             

Zoon in Congo

       

              pas verschenen! Ondanks het feit dat hij in een weeshuis woont, ziet de toekomst van Elias er best goed uit. Tot zijn moeder hem komt ophalen. Eerst is hij zielsgelukkig. Dan blijkt dat zijn zieke moeder eerder een extra kostwinner wil dan een zoon.De laatste woorden van zijn moeder op haar sterfbed doen zijn wereld kantelen.


In de chaos van de staking aan de Antwerpse dokken leert hij August kennen: een ogenschijnlijk grappige, maar geheimzinnige koloniaal. Elias vertrekt met hem naar Congo, waar ze zullen werken voor een rubbermaatschappij. Pas op de boot beseft Elias waarom hij ja heeft gezegd op Augusts voorstel.

 

In Congo komt hij erachter dat waarheid en leugen dicht bij elkaar liggen. En dat  de waarheid vele gezichten draagt. Hij leert zichzelf kennen als een held en als een laffe, gewonde hond. En hij ontdekt  wat de essentie is van vaderschap.Het boek is verkrijgbaar via de reguliere en online boekhandel.

De auteur ontving voor het schrijven van deze roman een schrijfbeurs van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Aan het schrijven van de roman, die zich afspeelt tegen de achtergrond van de jonge kolonie van Leopold II, ging jarenlange research vooraf.