lege ogen

Lege ogen l 2003

2e druk

Clavis Hasselt

Illustraties: Peter Goossens

ISBN 90-448-0146-5Hannah leeft met 'code rood' in haar hoofd. Oppassen, altijd en overal, want haar moeder is onberekenbaar. Soms is ze overdreven uitgelaten, dan weer vernedert ze Hannah en haar broer Bram, is ze hard en kil en verdraagt ze niemand in haar buurt. Bovendien houdt ze er heel vreemde gewoonten op na, waarover Hannah met niemand durft te praten. Hannah begrijpt er niks van. Tot haar moeder op een dag van de trap valt. Valt?

Een verhaal over hoe het is om te leven met een moeder die anders is dan andere moeders. Een moeder die lijdt aan een psychische aandoening.


In de pers: 'Zowel de inhoud, de overwogen structuur als de vlotte, fijne taal maken van dit themaboek een aanrader voor iedere boekenplank op school of bibliotheek. (Jet Marchau, Leesidee, 03.12.2001).


Het boek is geschreven in samenwerking met Similes, de Vlaamse vereniging van familieleden en vrienden van personen met psychische problemen.


De theaterbewerking van Lege ogen door Productiehuis Padarijs met actrice Griet Dobbelaere kende een succesvolle theatertournee in culturele centra en werd uiterst positief ontvangen door de pers.


Er is een uitvoerige educatieve map om met het boek aan de slag te gaan in klas- of groepsverband. Je kan deze map aanvragen door te klikken op de link.


www.similes.be


thema:  psychisch zieke ouder - manische depressie

Het boek is momenteel niet meer verkrijgbaar.


doelgroep: adolescenten en volwassenen


Het boek is verkrijgbaar via de online boekhandel.